Wat zijn biologisch afbreekbare zakken (PLA Bags)?

Onlangs hebben wij onze nieuwe biologisch afbreekbare versie van cellofaanzakken geïntroduceerd. Veel van onze klanten wilden een milieuvriendelijkere optie. Ze zijn gemaakt van bioplastic in plaats van cellofaanfolie, die gemaakt wordt van grondstoffen op basis van aardolie. Deze nieuwe generatie biologisch afbreekbare folies op basis van hernieuwbare grondstoffen (PLA biohars) is bedoeld om het conventionele plastic op de markt voor eenmalig gebruik te vervangen, omdat het sneller biologisch afbreekbaar is.

Wat zijn biologisch afbreekbare zakken (PLA Bags)

Waarvan zijn onze biologisch afbreekbare cellofaan zakken precies gemaakt?

Waarvan zijn onze biologisch afbreekbare cellofaan zakken precies gemaakt

Het gebruikte materiaal is polylactisch zuur (PLA), een bioplastic dat wordt verkregen uit maïszetmeel of suikers. Dit zijn hernieuwbare en snelgroeiende grondstoffen, waardoor het een zeer duurzaam alternatief is voor gewone cellofaanfilm. De productie van PLA vergt ook aanzienlijk minder energie!

Hoe worden milieuvriendelijke cellofaanzakjes biologisch afgebroken?

Onze biologisch afbreekbare doorzichtige zakjes hebben een houdbaarheid van ongeveer 12 maanden (afhankelijk van de opslagomstandigheden). Ze zijn ontworpen om daarna eerst in kleine stukjes uiteen te vallen - geactiveerd door zonlicht, warmte of mechanische stress - en vervolgens biologisch af te breken in natuurlijke elementen (koolstofdioxide, water en biomassa door microbiële vertering).

Afhankelijk van de afvalverwerkingsomgeving en de dikte van het product (het is nog steeds moeilijk te voorspellen hoe lang het duurt, omdat de omstandigheden sterk variëren) – kan dit proces 2 tot 5 jaar duren - in plaats van decennia of eeuwen, zoals bij gewoon polyethyleen.

E zakjes zijn ontworpen om onder gecontroleerde omstandigheden binnen zes maanden biologisch af te breken in een industriële compost (gecertificeerd DIN EN 13432).

Welke andere voordelen bieden composteerbare zakken?

Naast hun verbazingwekkende milieuvriendelijke eigenschappen hebben onze biologisch afbreekbare zakken ook de volgende voordelen:

  • Heldere showtassen (30 micron), ideaal om uw artikelen in tentoon te stellen.
  • Verkrijgbaar in 6 populaire maten: 155x160mm; 162x119mm; 175x129mm; 185x138mm; 216x155mm
  • Gemakkelijke sluiting met plakstrip
  • Voedselveilig material
  • Vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk
  • Gecertificeerd DIN EN 13432 (7H0052) voor composteerbare tussenproducten

Waarvoor kunnen onze biologisch afbreekbare zakjes worden gebruikt?

Geweldig om voorwerpen zoals wenskaarten, prenten, koekjes, sleutelhangers, sieraden en nog veel meer in te doen!

Maar zoals het gezegde luidt, "een beeld zegt meer dan duizend woorden", dus laten we eens kijken naar een aantal geweldige manieren om onze composteerbare zakjes te gebruiken!

Wat zijn biologisch afbreekbare zakken (PLA Bags)

Koop ze nu hier: www.enveloppe.nl/product/biologisch-afbreekbare-zakken
Bronnen


www.activesustainability.com/environment/what-are-bioplastics
www.bioplasticsnews.com/polylactic-acid-or-polylactide-pla